Nyckelbrickor & nycklar

Denna sida innehåller information om porttelefoner, nyckelbrickor, och nycklar

Under vecka 21 2021 vid utdelningen av de nya nyckelbrickorna anslogs följande anslag i trapphusentréerna.
Länk till anslaget VIKTIG INFORMATION FRÅN STYRELSEN NYCKELBRICKOR SAMT PORTTELEFON

Porttelefoner, Aptus system
Under våren 2021 har Brf Pålsundets entréportar försetts med porttelefoner som även fungerar som nyckelbrickläsare. På så sätt kan entrédörren öppnas. Hur porttelefonen fungerar för boende och besökare kan man läsa mer om i Användarmanual för porttelefonerna. Önskar du göra ändringar i porttelefonen, till exempel vilket namn som visas och vilket nummer som rings, gör du det genom att ringa HSB Kund- och medlemsservice på telefonnummer 010-442 11 00. Under en övergångsperiod har man kunnat öppna entrédörrarna även med portkod på de nya porttelefonerna. Från och med 1 september 2021 slutade portkoden att fungera.

Nyckelbrickor, Aptus system
Dessa nyckelbrickor (även kallade blippar eller taggar) öppnar entréportarna och återvinningsrummet för alla medlemmar. Även följande dörrar kan öppnas för de som hyrt, föreningslokal, gästlägenheter och kajakförråd. Varje nyckelbricka har ett nummer på ena sidan. Nyckel numren #1, #2, #3 och #4 har full access. Nycklar från #5 och uppåt går endast till den egna porten.

Beställa extra nyckelbricka eller förlustanmäla nyckelbricka, Aptus system

Lägenhetsinnehavaren kan beställa extra nyckelbricka eller förlustanmäla en borttappad nyckelbricka genom att ringa HSB Kund- och medlemsservice på telefonnummer 010-442 11 00. Vid förlustanmälan ska numret på den borttappade nyckelbrickan uppges (#1, #2, #3 osv).

En beställd nyckelbrickan kan sedan, när den är klar efter cirka fem arbetsdagar, mot uppvisande av legitimation, utkvitteras på fastighetsskötarexpeditionen på Anders Reimers väg 9 under de ordinarie öppettiderna. En extra nyckelbricka kostar 200 kr.

Notera att bastu- samt gymföreningarna har en annan sorts nyckelbrickor (Axema system) som delas ut till medlemmarna i respektive förening (se separata sidor på denna webbplats).

Du kan boka föreningens gästlägenheter och föreningslokal via Internet på Aptus-portalen eller med hjälp av appen ”Bokning” från Aptus Elektronik AB. Läs mer på sidan Bokning på denna webbplats. För att komma in i de lokalerna ska du använda någon av dina nyckelbrickor med nummer #1, #2, #3 eller #4 (Aptus system) men nyckelbrickan öppnar bara på de tider som du har bokat.

Nyckelbrickorna är värdehandlingar som hör till din lägenhet på samma vis som dina vanliga nycklar.  Flyttar du måste du lämna dem vidare till den som flyttar in. Om du förlorar en nyckelbricka måste du anmäla det till HSB Kund- och medlemsservice, se ovan.

Nycklar
Hos Fastighetsskötaren kan du beställa nyckel till gemensamma utrymmen. Dessa nycklar går till vind, källare, cykelförråd , tvättstugor, torkrum mm . Dessa nycklar får endast föreningen kopiera. En nyckel kostar 200 kr.